Even voorstellen...
Mijn naam is Wiel Stienen. Ik ben de eigenaar van Kordaat Rijopleidingen. Tevens ben ik al 25 jaar rij-instructeur. ik doe er alles aan om jou zo snel en voordelig mogelijk aan je rijbewijs te helpen. 
Ben jij een vlotte leerling of nog een beetje onzeker? Ben je net 17 jaar geworden, 25 of ouder? Het maakt niet uit. Ook jij kunt je rijbewijs halen. En ik leid je niet alleen op voor het CBR examen maar zorg er ook voor dat je veilig en verantwoord in je eentje aan het verkeer kunt deelnemen nadat je geslaagd bent. Ik weet zeker dat je enthousiast zult zijn over je rijlessen!

Waarom ben je rijinstructeur geworden?
Toen ik startte met lesgeven was ik een van de jongste rij-instructeurs van Nederland. 
Nu, tientallen jaren later, na meer dan 1000 geslaagde leerlingen, houd ik nog steeds van dit vak en blijft het een uitdaging om mensen te helpen om een goed en verantwoordelijk chauffeur te worden. Een bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid en het daarbij behorend sociaal weggedrag staat bij mij hoog in het vaandel. 

In wat voor auto kom je mij ophalen?
Je gaat rijden in onze sportieve en zeer veilige SUV met een hoge zit zodat je de weg goed kunt overzien.
En om te zorgen dat jij altijd plezierig rijdt, heeft deze auto allerlei innovatieve functies zoals camera's rondom de auto en een systeem om je te helpen bij het remmen en sturen mocht dat eens nodig zijn. En in jouw lesauto gaat schakelen soepeler dan ooit!

Hoe verloopt een proefles bij jou?
Eerst gaan we alles rustig bespreken en kun je al je vragen stellen voordat je in de auto stapt. 
Pas nadat alles voor jou duidelijk is gaan we de weg op. Eerst leg ik je uit wat we gaan doen en waar we gaan rijden.
Voor jouw proefles neem ik ruim de tijd. (1 tot 1,5 uur inclusief voor- en nabespreking). Ik vind het belangrijk dat je voldoende tijd krijgt om vragen te stellen.
Zeker in het begin ga ik je het niet moeilijk maken. Ik laat je zien dat ik de lessen structureel opbouw. Ik kijk steeds naar jouw mogelijkheden en pas de les daarop aan. Ik help je waar nodig maar laat je ook dingen zelf doen.
Als we weer terug zijn maken we samen een plan hoe ik jou zo goed mogelijk aan je rijbewijs kan helpen. Ik vertel je ook hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt en adviseer welk pakket het beste bij jou past. Daarna kun je in principe direct met lessen beginnen!

Wat is jouw stijl van lesgeven?
Ik vind het belangrijk dat een leerling zich op het gemak voelt en plezier aan het autorijden beleeft. Ik leg alles rustig uit en ben heel geduldig. In de lesauto is altijd een positieve sfeer en fouten maken mag! Daar kun je alleen maar van leren.

Muziek in de auto?
Natuurlijk mag dat als jij je daar prettig bij voelt. Je mag zelfs kiezen welke muziek. Alleen als ik iets uitleg dan zetten we de radio even uit of op minimaal nivo. Muziek tijdens de les kan zeker ontspannend werken, maar jij beslist.

In mijn vrije tijd...
Mijn grootste hobby’s zijn muziek en reizen. En als ik tijd overhoud dan gebruik ik die om verder te schrijven aan mijn boek. Maar het zal nog wel even duren voor ik dat af heb, voorlopig heb ik nog te veel tijd nodig voor mijn gezin en mijn rijschool.

Waarom lessen bij mij?
Ben je op zoek naar een geduldige en zeer ervaren rij-instructeur die ervoor zorgt dat je steeds weer met plezier en enthousiasme de auto instapt? Dan ben je bij Kordaat aan het juiste adres en gaan we er samen voor zorgen dat jij zo snel en voordelig mogelijk je rijbewijs haalt.

Hoe oud moet ik zijn om te mogen lessen?
Tegenwoordig is er "2toDrive" en mag je hierdoor al starten met je rijlessen vanaf 16,5 jaar. Vanaf je 17e kan je dan meteen je praktijk-examen rijden en de weg op. Wel doe je dit tot aan je 18e onder begeleiding van een ouder of kennis die al voldoende ervaring heeft.

Spoedopleiding?
Een spoedopleiding is zeker mogelijk. Heel handig als je snel je rijbewijs wil. Je lest dan meerdere uren per dag en  een aantal dagen per week. Tijdens de proefles beoordeel ik of jij er geschikt voor bent en geef ik jou advies. En als het kan dan leggen we meteen een datum vast voor je tussenntijdse toets en praktijkexamen! Let wel: je dient eerst je theorie te hebben gehaald.