Hoeveel rijlessen heb je nodig?

Onze werkwijze is erop gericht om jou met voldoende zelfvertrouwen op examen te laten gaan zodat je voldoende bent voorbereid om te kunnen slagen. Want wie wil er nu zakken en een duur herexamen + extra lessen betalen! Vertrouw daarom op het advies en de ervaring van je instructeur. 

Hoeveel lessen er nodig zijn om rij-examen te kunnen doen is voor iedereen verschillend. Ben jij een vlotte leerling, gemiddeld of heb jij wat meer lessen nodig? Volgens een peiling van het CBR heeft men gemiddeld 40 lessen van 60 min. nodig. Dat zijn ongeveer 26 lessen van 1,5 uur. Vaak doen onze leerlingen het met minder lessen dankzij onze unieke lesmethode: je vorderingen worden bijgehouden en regelmatig via een tussentijds tentamen beoordeeld. Zo weten we precies wat jouw aandachtspunten zijn. Je hebt inzage in de lesstof en na elke les kun je terugkijken op wat je geleerd hebt. Ook kun je zien welke lessen er nog op het programma staan en kun je je hier alvast op voorbereiden. Hoe meer aandacht je er thuis aan besteedt, hoe minder lessen je nodig hebt.

Wij bieden de lessen aan in 2 achtereenvolgende lesuren van 45 min. Totaal 1,5 uur. Dat is precies lang genoeg om nieuwe onderdelen te oefenen en reeds behandelde onderwerpen te herhalen. Hieronder een indicatie: 

Welk type ben jij?

Zeer talentvol: 20-40 lesuren (10-20 lessen van 1,5 uur)

Vlotte leerling: 40-50 lesuren (20-25 lessen van 1,5 uur)

Gemiddelde leerling: 50-60 lesuren (25-30 lessen van 1,5 uur)

Onervaren leerling: meer dan 60 lesuren (meer dan 30 lessen van 1,5 uur)

Jouw instructeur kan tijdens de proefles zeer goed inschatten tot welke categorie jij behoort. Hij gaat daarbij uit van een optimale inzet van jouw kant!