Kordaat voor je rijbewijs!

Het halen van je rijbewijs is een hele stap. Belangrijk natuurlijk om je goed te oriënteren en te kiezen voor een rijschool die bij je past, een rijschool die je vrijblijvend adviseert en het juiste lespakket op jouw wensen afstemt. Bij Kordaat werkt dat heel eenvoudig!

HOE GAAN WIJ TE WERK

Stap 1: Proefles. Maak altijd gebruik van de vrijblijvende proefles! Het verplicht je tot niets en zo heb je toch direct een goed beeld van jouw rijinstructeur, de lesauto en de verschillende lespakketten. De rijinstructeur die met jou de proefles rijdt, is ook degene waarvan je straks rijles krijgt!

Stap 2: Inschrijven. Als je besluit om te gaan lessen bij de leukste rijschool van Maastricht, dan maak je afspraken over betaling, het aantal lessen per week, streefdatum rijbewijs, je neemt kennis van onze voorwaarden ect etc. 

Stap 3: Theorie behalen. Vanaf dit moment ben je officieel inschreven en kun je beginnen met jouw rijlessen. Mocht je je theoriecertificaat nog niet behaald hebben, dan raden we je aan om dit zo snel mogelijk te doen. De theorie hoort er natuurlijk ook bij, dus dat gaat studeren worden! Maar dit komt helemaal goed want Kordaat biedt een online studiemethode aan volgens de officiële CBR categorieën. Je logt eenvoudig online in en krijgt direct toegang tot meer dan 2000 oefenvragen, teksten en uitleg en 35 officiële oefenexamens erkend door het CBR en een persoonlijke virtuele coach. Weet dat ook altijd jouw rijinstructeur klaar staat om te helpen!

Stap 4: Eigen Verklaring. We raden je aan om ze snel mogelijk de Gezondheids Verklaring in te vullen via de website van het CBR. Je kunt inloggen met je DigiD en de vragenlijst invullen.

Stap 5: Machtig jouw rijschool. Jouw rijinstructeur zal op een gegeven moment jouw examen gaan aanvragen. jij zult hiervoor een machtiging moeten afgeven. Dit kun je doen op de website van het CBR. er zal gevraagd worden om het rijschoolnummer (2090F0).

Stap 6: Zorgeloos op naar het examen. Vertrouw op jezelf, op alles wat jouw rijinstructeur je geleerd heeft. Het allerbelangrijkste is dat je genoeg lessen hebt gehad voordat je kunt afrijden. Je moet zelf het gevoel hebben dat je er klaar voor bent. Weet zeker dat je een volledige controle over het voertuig hebt. 

Het nut van een Tussentijdse Toets

De tussentijdse toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het echte rijexamen; zo ben je voor je echte examen een stuk minder zenuwachtig! Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Bovendien kun je vrijstelling behalen voor je speciale verrichtingen!

meer lezen

De Tussentijdse Toets;

  • Weg met de zenuwen!
  • 20 % hoger slagingspercentage bij je praktijkexamen
  • vrijstelling verdienen voor bijzondere manoeuvres
  • Beoordeling door CBR examinator
  • Adviesformulier krijg je van de examinator mee zo weet je precies waar je nog aan moet werken samen met je rijinstructeur voor je echte praktijkexamen